Proč filtrovat vodu?

Proč filtrovat vodu?

Přemýšlíte, zda si pořídit filtr na vodu? Podívejte se na následující shrnutí a udělejte něco pro své zdraví!

Chuť

  • Filtrovaná voda lépe chutná - díky kvalitnímu aktivnímu uhlí, vyráběnému z kokosových skořápek, které na sebe váže širokou škálu škodlivin včetně chloru a nachlorovaných organických látek způsobujících nepříjemnou chuť.
  • Vodu pijete denně a připravujete z ní pokrmy - je mylné domnívat se, že převařením zbavíte vodu kontaminantů. Ty se odpařením vody jen zahustí, zlikvidujete pouze bakterie.
  • Pitnou a chutnou vodu budete mít vždy k dispozici - filtrovat můžete nezávisle na používání neupravené vody na mytí např. ovoce, popř. nádobí.

Zdraví

  • Nezatěžujete tělo bakteriemi a zdraví škodlivými látkami jako jsou např. chlor, nachlorované organické látky, dusičnany, dusitany, arzen, těžké kovy, saponáty, pesticidy, hormony nebo antibiotika (zátěžové testy filtrů).
  • Doplníte potřebné minerály - kvalitní vodní filtry propouštějí minerály: vápník, hořčík, draslík pro zdravé srdce a cévy, zinek pro imunitu (viz práce MUDr. F. Kožíška ze Státního zdravotního ústavu).
  • Zásaditou vodu, mineralizaci a antioxidanty získáte používáním ionizátorů.

Životnost spotřebičů

  • Prodloužíte životnost vašich spotřebičů jako je pračka, myčka, bojler - speciálními zařízeními lze zabránit usazování vodního kamene a mechanických nečistot (mechanické filtry, PZ, BZ, magnety).

Úspora a ekologie

  • Podpoříte ochranu životního prostředí - víte, kolik nashromáždíte PET lahví za rok? Čtyřčlenná rodina při spotřebě 2,5 l / osobu a den na pití i vaření „vyrobí“ za rok cca 2433 prázdných PETek!
  • Neztrácíte čas, energii a peníze nakupováním balených vod.
Odeslat článek známému   Vytisknout