Jáhly

Bio jáhly EVROPA bio*nebio 500 g

(0x)
Bio jáhly EVROPA bio*nebio 500 g
Výrobce
Bio nebio
Kód
7648
EAN
8594052881424
Dostupnost
Na dotaz
K dodání ve čtvrtek 08.01.2026

Kdy zboží dostanete?

Česká pošta - Balíkovna (balík vyzvedne zákazník na adrese Balíkovny) ve čtvrtek 08.01.2026

DPD - výměnná zásilka (výměna balíčků na adrese zákazníka) v pondělí 12.01.2026

Zásielkovňa.sk - výdejní místo v úterý 13.01.2026

Termíny dodání jsou platné, pokud objednáte nyní, 23.12.2025 1:14 a pro 1 ks.

Naše cena s DPH
40,00 Kč /ks
Naše cena bez DPH
34,78 Kč/ks
ks

Popis

Jáhly jsou vlastně loupané proso seté a jsou úžasným všestranným pokrmem. Ať jako příloha (třeba k rajské omáčce), zavářka do polévky, jako kaše (přidáme více vody), základ salátů (třeba místo kuskusu), náplní, karbanátků a sladkých nákypů, nebo smažené se zeleninou a masem v asijském stylu, jáhly nezklamou. Populární jahelné kuličky získáme smícháním vařených jahel, medu, kokosu, trošky vody a rozinek dohromady v poměru, který nám chuťově vyhovuje. Můžeme přidat i kokosové mléko, kousek másla, kakao, místo kokosu oříšky a podobně. Ze směsi tvoříme koule, které obalíme v kokosu či oříškách a necháme vychladit.

Je nutné jáhly promývat? Většina českých návodů k přípravě volá po proplachování jahel horkou vodou, zatímco anglosaské zdroje jáhly maximálně propláchnou studenou vodou. Pátrali jsme proto, zda je skutečně nutné jáhly před vařením spařit. Jáhly je vhodné před vařením proplachovat studenou vodou, dokud z jahel neodtéká čirá. Není však nutné je spařit, pokud nám nevadí lehounce palčivá chuť. Nejedná se o hořkost, ale podobnou chuť, která nám v krku zbývá po mladém olivovém oleji. Tuto chuť způsobují látky, které se přirozeně vyskytují na povrchu jahel a chuť není po propláchnutí studenou vodou příliš výrazná. Spařením jahel se jí zbavíme prakticky úplně. Mluvíme zde však o čerstvých jáhlech. Problém jahel je, že poměrně rychle žluknou. Je tedy záhodno je co nejdříve po zakoupení spotřebovat a zbytečně je neskladovat. Žluknoucí jáhly poznáme podle toho, že hořknou. Spařením horkou vodou se hořkosti sice zbavíme, ale lepším řešením je konzumovat pouze čerstvé jáhly, které mají ještě daleko do konce minimální trvanlivosti. Když už nezkonzumujeme celý sáček najednou, můžeme jáhly uložit dobře zabalené v ledničce - rozhodně jim to neuškodí. Takže závěr zní: Propláchnutí studenou vodou stačí, pokud jsou jáhly čerstvé a nevadí nám lehce palčivá chuť, horkou vodou proplachujeme, pokud nám tato chuť vadí. A staré jáhly raději rovnou vyhodíme do koše!

Návod na přípravu: Jáhly třikrát spaříme horkou vodou (není nezbytné), propláchneme studenou vodou a vaříme v poměru 1 : 1,8 (jáhly : voda) na mírném ohni dokud se voda nevstřebá (cca 15 minut).

HMOTNOST: 500 g
ZEMĚ PŮVODU: Polsko/Ukrajina
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje žádné alergeny ani jejich stopy.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 1511 kJ/357 kcal
Tuky 3,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g
Sacharidy 69 g
z toho cukry 1,4 g
Vláknina 3,8 g
Bílkoviny 9,8 g
Sůl 0,01 g

NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Jáhly - proso loupané. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

CZ-BIO-001
Zemědělská produkce mimo EU

 

Parametry

Parametry produktu  Bio jáhly EVROPA bio*nebio 500 g

Hmotnost
0.5

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články

Výrobce

Platební metody

ComGate – online platba (platba kartou)DobírkaBankovní převodHotově nebo kartou při převzetí

Doručovací metody

WeDo - Point + BoxVyzvednutí v prodejně (na adrese Horňátecká 1772/19, Praha 8)Česká pošta - Balíkovna (balík vyzvedne zákazník na adrese Balíkovny)Česká pošta - Balík Do ruky (balík přiveze dopravce na adresu zákazníka)PPL - kurýrní služba (dopravce přiveze balík na adresu zákazníka)Zásielkovňa.sk - výdejní místoZásielkovňa.sk -nejlevnější doručení na adresu
FastCentrik® - Pronájem e-shopu | Nastavení cookies